HIT Trading - Benno Jakobs

Welkom bij HIT

HIT Trading: leverancier, groothandel, maar bovenal spil in een internationaal netwerk van leveranciers en afnemers.

Wij zijn een voorraadhoudende importeur en exporteur van ruim 5.000 verschillende artikelen. Ons scherp geprijsde assortiment bestaat uit de categorieŽn Huishoud, Outdoor en Kerst(verlichting). Verder bevat het laag geprijsde assortiment van HIT Trading thema-artikelen, zoals speciale evenementen (EK, WK, etc.) en feestdagen (Valentijnsdag, Pasen, etc.).

Strategie Duurzaamheid HIT Trading B.V.

Afgelopen zomer heeft HIT Trading (importeur van huishoudelijke artikelen en kerstverlichting) op haar pand in Lelystad ruim 570 zonnepanelen laten instaleren. Met deze eigen installatie voorziet HIT Trading inmiddels compleet in haar eigen elektrabehoefte en levert de overcapaciteit terug aan haar energieleverancier.

Reden om deze investering te doen, ligt in de overtuiging en daarmee het beleid van Benno Jakobs en directie om meer verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van duurzaamheid in de brede zin van het woord. In het verlengde hiervan zijn sinds eind 2018 alle kantoorruimtes inclusief beide showrooms compleet voorzien van LED verlichting. Ook het bedrijfswagenpark is groener gemaakt door een actief stimulerend beleid te voeren bij de aanschaf en vervanging van voertuigen. Tenslotte is op het bedrijfsterrein geÔnvesteerd in de benodigde laad-faciliteiten voor de eigen medewerkers alsook voor bezoekende klanten en toeleveranciers.

Benno Jakobs - HIT Trading

Samen met zijn team inkopers reist Benno Jakobs regelmatig af naar China om de fabrieken te bezoeken waar de producten worden gemaakt en om te kijken hoe HIT Trading de duurzaamheid ook in het productieproces kan verbeteren. Met onder andere het aanstellen van een eigen Quality Manager wil HIT Trading de komende jaren kritisch blijven kijken naar de totale keten inclusief eigen bedrijfsactiviteiten en waar mogelijk verbeteringen doorvoeren om naar een neutrale milieuvoetafdruk toe te werken.

HIT Trading: leverancier, groothandel, maar bovenal spil in een internationaal netwerk van leveranciers en afnemers. HIT Trading is een voorraadhoudende importeur en exporteur van ruim 5.000 verschillende artikelen. Met een scherp geprijsd assortiment bestaat uit de categorieŽn Huishoud, Outdoor en Kerst(verlichting). Verder bevat het laag geprijsde assortiment van HIT Trading thema-artikelen, zoals speciale evenementen (EK, WK, etc.) en feestdagen (Valentijnsdag)

HIT Trading koopt hun producten voornamelijk in China en verkopen ze aan grootwinkelbedrijven, tuincentra, drogisterijen, supermarkten en de betere kookwinkels in binnen en buitenland. Directeur Benno Jakobs reist regelmatig af naar China om de fabrieken te bezoeken waar de producten worden gemaakt.