HIT Trading - Benno Jakobs

Welkom bij HIT

HIT Trading: leverancier, groothandel, maar bovenal spil in een internationaal netwerk van leveranciers en afnemers.

Wij zijn een voorraadhoudende importeur en exporteur van ruim 5.000 verschillende artikelen. Ons scherp geprijsde assortiment bestaat uit de categorieŽn Huishoud, Outdoor en Kerst(verlichting). Verder bevat het laag geprijsde assortiment van HIT Trading thema-artikelen, zoals speciale evenementen (EK, WK, etc.) en feestdagen (Valentijnsdag, Pasen, etc.).

Volledig zelfvoorzienend door zonnepanelen

Over het gehele dak van het 20.000 m2 voorraadhoudend magazijn van HIT Trading in Lelystad heeft het bedrijf zonnepanelen geplaatst. De panelen produceren voldoende energie om het hele bedrijf te voorzien van stroom. De overige opgewekte stroom wordt doorverkocht aan het elektriciteitsnetwerk.

Het gaat directeur Benno Jakobs niet alleen om de energiewinst, maar tevens om op een duurzame manier te ondernemen. Door het zonnepanelen dak is HIT Trading volledig zelfvoorzienend in stroom. Benno Jakobs wil hiermee ook anderen bedrijven stimuleren om hernieuwbare energie in te zetten.

Duurzaamheid zit in de genen van HIT Trading, ook als het gaat om de eigen bedrijfsvoering. Zoals een groen wagenpark, minder CO2-uitstoot, het gebruik van zonnepanelen en LED verlichting. HIT Trading loopt voorop in duurzaamheid en wil hierin meters maken.

Duurzaam ondernemen

We werken onverminderd aan tevreden klanten, lagere CO2 missie, een financieel solide beleid, gedreven personeel en als aanjager van een duurzame economie. HIT Trading wil meters maken duurzaam ondernemen, zowel in eigen land als in de fabrieken in het Verre Oosten.

Benno Jakobs - HIT Trading

Verduurzaming productieproces

Benno Jakobs reist geregeld samen met zijn inkoopteam naar China om de fabrieken te bezoeken. Ook hierbij speelt duurzaamheid een grote rol. HIT Trading blijft continu verbeteren op het gebied van verduurzaming. Het bedrijf heeft ook een Quality Manager aangesteld die in de komende jaren met een kritische blik kijkt naar de totale productieketen van een circulaire economie.

Duurzame oplossingen voor de fabrieken in het Verre Oosten worden doorgevoerd daar waar het kan.

HIT Trading koopt haar producten voornamelijk in China en verkopen ze aan grootwinkelbedrijven, tuincentra, drogisterijen, supermarkten en de betere kookwinkels in zowel binnen- als en buitenland. Doordat directeur Benno Jakobs geregeld in de fabrieken in China is, zijn de communicatielijnen kort en kan er daardoor snel geschakeld worden. Niet alleen in het productieproces, maar ook in de verduurzaming van de productie.

Duurzame LED verlichting

In 2018 heeft directeur Benno Jakobs alle kantoorruimtes en beide showrooms compleet voorzien van duurzame LED verlichting. LED lampen zijn ruim 90 procent zuiniger dan de standaard gloeilamp. Zo verbruikt een gloeilamp tussen de 20 en 65 watt energie, terwijl een LED lamp slechts 4 tot 12 watt energie verbruikt.

Met LED verlichting stoot je zeer weinig CO2 uit. Ander bijkomend voordeel is dat je bij LED lampen direct licht hebt. Er is geen opwarmtijd nodig zoals bij een gloeilamp of spaarlamp wel het geval is. Daarnaast hebben LED lampen een geÔntegreerde dimfunctie. Je hebt geen aparte dimmer meer nodig.

De kerstverlichting die HIT Trading aanbiedt zijn dan ook allemaal voorzien van LED lampen. Veilig, zuinig en duurzaam in verbruik.

Groen wagenpark

In de afgelopen jaren is het wagenpark van HIT Trading ook groener gemaakt. Dit is bereikt door middel van het voeren van een stimulerend beleid bij de aanschaf en vervanging van voertuigen.

Tevens zijn op het bedrijfsterrein laadpalen geplaatst voor de elektrische voertuigen van zowel het personeel als de bezoekers.

Groene energie door zonnepanelen

De olie- en gasreserves zijn niet oneindig voorradig. Ze zijn niet milieu vriendelijk en de prijzen voor deze fossiele brandstoffen stijgen alsmaar door. Geen wonder dat de moderne zonnepanelen een duurzame oplossing zijn voor de stroomvoorziening voor zowel bedrijven als particulieren.

Dit is de juiste energievorm die alle stroom direct uit windkracht of fotosynthese zonnekracht opwekt. Daardoor ben je absoluut onafhankelijk van de beschikbaarheid van fossiele brandstoffen. Daarom heeft HIT Trading gekozen voor een groot zonnepanelen dak. Daarmee zijn we zelfvoorzienend in onze stroomvoorziening.

Bij de productie van stroom door middel van zonne-energie komen geen schadelijke stoffen in de atmosfeer. Bij het verbranden van aardgas of steenkool gebeurt dat wel. De aanschaf van het zonnepanelen dak betekent voor HIT Trading dat wij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van duurzame energie.

Een zelfvoorzienend zonne-energie systeem is milieu vriendelijk, voordelig en duurzaam

De voordelen van een zonnepanelen dak

De zonovergoten voordelen van het zonnepanelen dak van HIT Trading zijn:

Duurzame investering, Milieubewust, verhoging de waarde van het pand, Lagere energierekening, Investering is relatief snel terugverdiend, Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig.

De opgewekte energie wordt door het HIT Trading uiteraard zelf gebruikt. De energie die wij niet gebruiken leveren wij terug aan het energienet. Wij raden alle bedrijven aan om ook zonnepanelen te plaatsen op de daken. Het is een investering die goed is voor het milieu en de portemonnee.

Over HIT trading

HIT Trading is een grote internationale partner als het gaat om producten voor grote retailbedrijven. Directeur Benno Jakobs en zijn inkoopteam reizen geregeld naar China om de fabrieken te bezoeken waar de producten van HIT Trading worden gemaakt.

Dit is ook gelijk het succes van HIT Trading. Het persoonlijke en intensieve contact met de Chinese leveranciers heeft gezorgd voor langdurige stabiele relaties.

Internationaal assortiment

HIT Trading is leverancier, groothandel, maar bovenal spil in een internationaal netwerk van leveranciers en afnemers. Wij zijn een voorraadhoudende importeur en exporteur van ruim 5 duizend verschillende artikelen in de categorieŽn huishoudelijk, outdoor en kerstverlichting.

Ook heeft HIT Trading laaggeprijsde thema artikelen voor speciale evenementen en feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan oranje artikelen voor de Wereld Kampioenschapen voetbal of kerst producten.

Wij streven ernaar om retailbedrijven wereldwijd te helpen met inkoop, verkoop en logistieke zaken. Ons centraal gelegen voorraadhoudend magazijn is gelegen in Lelystad en heeft een capaciteit van maar liefst 20.000 m2. Doordat HIT Trading groot inkoopt in het Verre Oosten, kunnen wij een lage concurrerende prijs aanbieden aan onze klanten.

HIT Trading is een grote speler in de markt die in staat is om de grotere retail bedrijven goed te bedienen. Naast het voorraadhoudend magazijn beschikken wij over verschillende showrooms en een styling en vormgeving afdeling.

HIT Trading is dť partner voor grote en kleine retailers, zowel nationaal als internationaal.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak voor al jouw retail inkopen of kom langs in onze showrooms.